Sürekli değişen bir dünyada yaşadığımız, su götürmez bir gerçek. Ama yaşadığımız dünyanın ve şartlarımızın bu değişimle beraber gelişip gelişmediği konusunda bir fikir birliği yok. Kimine göre dünya geri dönülemez bir şekilde kötüye gidiyor, kimine göre ilerleyen teknoloji ve ortaya çıkan yenilikler her şeye çare olabilecek. Kendi adıma, bunların hiçbirinin cevabını bildiğimi iddia edemem. Yalnız, bir şeye gönülden inanıyorum: Geçmişi olduğu gibi geleceği de şekillendirecek tek unsur insan ve insanın yaptıkları olacak.

Değişim ve gelişim, hiç de yeni olgular değil. Her zaman vardılar ve dünya döndükçe bizimle olacaklar. 1900'de şirket kavramı ortaya çıktı, 1920 yılına gelindiğinde yönetimin bir bilim olduğu düşüncesi geliştirildi. 1960'larda sürekli gelişim, 1980'lerde girişimcilik ve yenilik revaçtaydı. Daha sonra yoğun bir standardizasyon bombardımanı, toplam kalite anlayışının hakimiyeti her yerde kendini hissettirdi. Yarın nelerle karşılaşacağımızın pek çok yanıtı olabilir ama bu yanıtların tek bir ortak noktası olacak: Değişim. Burada da şu soru önem kazanıyor: Değişim ve gelişim mi, değişim ve yıkım mı?

Kurumlar, değişim kavramıyla uyum içerisinde olurlarsa gelişimi yakalayabilirler. Bunun için de mükemmele ulaşabileceğine inanan, özgüveni yüksek, hayat boyu öğrenci olmaya hevesli, yaptıklarını sürekli izleyip dersler çıkaran, çalışmalarını beğendiği ya da bu çalışmalar beğenildiği zaman memnun olan ama asla tatmin olmayan çalışanlar, onları var edecek ve onlarla yaşayacak bir sistem gerekli.

Mükemmellik bir şehir efsanesi değil. Asla bitmeyen bir yolculuk olduğu, bu yolculuğun zorlu olduğu da doğru. Ama şöyle bir gerçek var: Ortalama kurumlar, mükemmel kurumlardan daha fazla emek sarf ederler, daha çok yorulurlar. Hem de her gün. Elde ettiklerinin ise mükemmel kurumların elde ettiklerinin yanında lafı dahi olmaz.

 ' in kurucusu olarak size şunu söylüyorum: Mükemmellik elle tutulur, gözle görülür hale getirilebilecek bir durum. Mükemmellik, bir kurumun kapısından içeri girdiğiniz anda hissedeceğiniz, çalışanlarının gözlerinde ışıltısını yakalayacağınız, yapılan çalışmalara bakınca bulacağınız bir "gerçek". Sadece sonuçla değil; hayatla ilgili, insanlarla ilgili, yaşamla ilgili bir felsefe mükemmellik. Biz, sizinle bu gerçekliği kurmak ve yaşamak için çalışmaya hazırız.

En iyisine ulaşmanız ve bir sonraki adımınızda onun da ötesine geçmeniz dileğiyle...

                                                                                                                                                                                                          Fırat ATAKLI

                                                                                                                                                                   Fırat Ataklı Kimdir?

 
 
 

web tasarım visual arts new media